Se topesc in gura! Asta-i tot ce pot sa zic. A si privirea iubitului meu cand a gustat, a fost nepretuita . :) N-ai mai facut asa ceva pana acum, zice. :D

Ingrediente:

20 curmale

apa cat sa acopere curmalele in blender

1/2 lingurita scortisoara

1 varf lingurita cuisoare (macinate acasa in rasnita de la robot)

1/2 lingurita vanilie pudra

50g ulei de cocos

1 lingura lucuma

1 lingura mesquite

mure deshidratate (optional)

Am mixat curmalele si apa in blender pana s-au facut pasta, am adaugat scortisoara, cuisoarele si vanilia si am mai mixat cateva secunde. Am obtinut un sirop de curmale minunat pe care-l poti folosi si in alte preparate. Am topit uleiul de cocos in apa calda si l-am adaugat peste siropul de curmale, impreuna cu lucuma si mesquite si am mai mixat la viteza mica aproximativ  1 minut, pana a devenit o pasta cremoasa. (promit ca de la urmatoarea reteta fac poze si pe parcurs, nu numai cu rezultatul final :) ) Am turant compozitia intr-un mic vas acoperit cu o hartie de copt si am presarat cateva mure, pentru extra aroma. Au iesit 15 caramele, plus ceva resturi. :D Combinatia lucuma-mesquite e geniala! De cand deshidratez fructe si legume ma bucur de arome fantastice, de care habar n-aveam pe vremea cand tot ce stiam era carne cu cartofi.

caramele-raw-vegane-cu-mure caramele-cu-mure

Au gust de caramele, dar astea au un up-grade, nu se lipesc de dinti si nu risti sa-ti rupi maselele de la consumul in exces cum am facut eu acum 3 ani, ca sunt incredibile de sanatoase nu mai are rost sa insist, s-a inteles de la sine, nu? :)

Un an aromat si sanatos sa ai!

 

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation