Ziua 1

Sincer, mi-e putin “asa si pe dincolo” sa etalez experienta cu regimul nr 7 al dr George OSHAWA, pentru simplul motiv ca sunt de parere ca o cura este o chestiune intima si personala. Oi fi “de moda veche”. 
Am luat hotararea sa tin “jurnalul de Oshawa” din cel putin doua motive mari si late:
– informatiile in domeniu nu sunt atat de vaste (poate ma insel)
– vad si altii ca e posibil, accesibil si abordabil regimul.
Nu sunt la primul regim, am incheiat cu succes peste 20 de regimuri Oshawa pana acum si ma astept ca si acesta sa fie o experienta usoara si foarte placuta. Clar, un alt succes! Zau daca bravez.
Regimul nr 7 al dr Oshawa cred ca este una dintre cele mai geniale unelte terapeutice daruite omului de catre Dumnezeu. Este un regim care intr-un fel te socheaza prin contrastul dintre simplitatea sa si complexitatea efectelor terapeutice.
Conform medicinii chineze, fiinta umana trebuie sa mentina un raport echilibrat intre energia de tip Yin si cea Yang. Din pacate, in domeniul alimentar, majoritatea covarsitoare a alimentelor sunt de tip Yin (-), la care mai contribuie si metoda de preparare, conditiile de depozitare etc.
Consecinta? De la obezitate, pana la cancere, toata gama de “delicii” … E adevarat ca putem adauga si manifestarile efeminate, in cazul barbatilor, o stare receptiva si usor impregnabila a mintii samd.
Regimul Oshawa este unul care aduce un aport masiv de energie Yang organismului, intr-un timp foarte scurt.
Din ce am observat pana acum, efecte sesizabile se simt si dupa aproximativ a treia zi.
Azi, desi a fost o zi usoara, am reusit sa mananc doar 2 mese consistente, ceea ce nu prea e ok, compuse exclusiv din grau, orez, apa si sare. Am avut totusi o energie mult mai mare decat in zilele trecute, tocmai am venit de pe Colina, dupa 2h de basket.
Starea generala este excelenta, super tonus interior, senzatie de usurime si claritate in intregul corp, la care se adauga o stare de “suplete” a mintii.
Ah, da, unele dintre chestiunile cu care m-am confruntat azi din plin au fost obiceiurile alimentare si tot felul de scheme mentale de genul “trec pe langa magazinul x, ce-as mai manca produsul y” etc.
No, sper ca nu am fost prea childish sau booring si ca v-a meritat timpul acordat 

Ziua 2

Astazi a fost o zi interesanta, foarte plina de lucruri de pe lista “not to be done in Ohsawa” 
1. Super multa agitatie si condus prin oras – not good
2. Motzul de pe tort – a fost ziua mea de gatit la #rawdia (fapt pentru care a revenit si Stefania,asa, “sa facem echipa”  ). E o experienta interesanta sa manaci doar 4 grane gatite cu apa, foc si/sau sare si sa bucataresti raw&vegan tot felul de bunatati de fac si statuia lui #Honterus sa salivez Printre bunatatile bucatarite azi (pt restaurant) s-ar cam numara si un #brownie vegan si un #cozonac #raw . Sa tot fii in Ohsawa in conditiile astea 
Revenind, culinarmente, ziua mi-a aratat cam asa:
– mic dejun: orez basmati fiert in multa apa + painici din faina integrala de grau
– pranz: painici de hrisca (facute la deshidrator) + orez fiert (1 cana orez + 6 cani apa!) + hrisca fiarta cu mei (foto)
– cina: supa de orez (boabe+fidea) + turtite din faina integrala de grau
– 1,5l apa bauta every now and then. Adica sporadic 
– Stefania a facut niste painici din faina integrala de grau la cucptor. O minunatie! (… de Femeie) 

Ce am observat:
– cred ca am slabit putin 
– fata e mult mai luminoasa si ochii sunt mult mai “clari” 
– acum aproximativ 4 saptamani am facut o entorsa la o glezna la basket si, in seara asta, am constatat, facand o asana care o solicita mai mult, ca inflamatia s-a redus la sub jumatate fata de acum 2 zile. Chestiunea asta m-a surprins 
– ma simt mult mai usor si mintea parca e mai clara si ea, fata de ieri si “cu mult mai” fata de alaltaieri.
– nu incercati sa faceti painici de hrisca (doar faina de hrisca+apa+sare) ca nu prea ies. Sunt foarte casante, dar au totusi un gust bun (scuze Stefania  )
– beti cat mai multa apa si folositi mancare cat mai “zemoasa”, sub forma de terciuri, super, orez/hrisca fierte in mai multa apa, daca simtiti ca apare uscaciunea in corp.
Stiu ca am promis o postare cu “adaptarea hranei din Qhsawa la starea corpului/la tipologie”, dar am s-o aman pe maine, ca sa prind mai mult somn azi, pentru ca simt ca ma cam tage corpul de maneca 
Somn bun sa avem si succes in cura 

Ziua 4

Am plecat cu Stefania la o plimbare si-am ajuns intr-un cadru superb unde am filmat acest video

Ziua 5

Trezirea a fost mai greoaie, asa, ca si diesel-ul iarna. Diesel-ul ala, de prin ’70. . Am pus-o pe baza devitalizarii cumulate atat prin regimul #Ohsawa cat si prin post negru.
Dimineata am iesit din postul negru pe la 10, cu spaghete de hrisca (o minunatie) si orez fiert. Dupa o zi de post negru, te asigur ca e cea mai buna mancare din lume
Am observat ca, de obicei “lunea de dupa post” este o zi in care mananc cel putin dublu fata de obicei. Cam asa a fost si astazi, o zi cat de cat relaxata, plina de bucatarelile facute de Stefania (Ionut a avut treaba  ).
La pranz am mancat supa de orez, spaghete de hrisca, orez fiert, mamaliguta de mei (o bunaciune) si lipii de Oshawa, din faina integrala de grau.
Pe seara, orez fiert si spaghete de hrisca. Big Yumm! 

Azi ma gandeam, oare cum ar putea sa tina un raw-vegan regimul nr 7 Ohsawa? Hai, ar fi hrisca inmuiata, poate si mei, poate si painici la deshidrator. Dar oare doar atat?
Spun asta pentru ca e pacat sa ratezi mega beneficiile regimului Ohsawa. Sincer.

Ce am observat:
– ca daca tragi de tine, ar trebui sa te astepti sa ti-o si iei 
– au aparut constientizari foarte interesante legate de impregnarile mintii si de tiparele care se anclanseaza cu diferite ocazii.
– focalizarea si claritatea mentala sunt fantastice. Pur si simplu poti sa fii mult mai atent la orice, inclusiv la tine, nu te prea mai lasi prins in discutii inutile, retii mai multe amanunte etc
– in meditatii starile se instaleaza mai repede si sunt muuuult mai profunde.
– in asane, corpul este extraordinar de flexibil, cred a aproape dublu fata de “normal-ul” lui 
– corpul este mult mai usor si “stratul de tesut adipos” (ca sa fiu dragut) s-a redus la sub jumatate.
– articulatiile sunt extraordinar de flexibile,
– se simt mult mai puternic efectele aportului de energie Yang din mancare: stare de centrare, focalizare mult imbunatatite, incredere marita in fortele proprii, optimism (aproape nealterat de nimic!)
– nu in ultimul rand, stari de bine, optimism si roz interior excelente, care nu sunt alterate aproape de nimic,
hai, va pup, fug la somn 

Ziua 6

Stii cum e o zi din aia, plina ochi, cu enorm de multe sincronicitati, semne, intalniri cu oameni senzationali si plina de Dumnezeu?
No, una de genul asta am avut eu azi. Una-n care, Dumnezeu dagutul, m-a rasfatat de numa’ 
Culinarmente, nu am gatit astazi cine stie ce, insa, pentru ca tot ii povestisem Stefania-ei de grau si hrisca coapte si ea avea chef de “ceva nou”, la masa de pranz am zis sa-i fac o surpriza si am facut o tura de grau copt, cu sare.
Succesul a fost atat de mare si asezonat din plin cu exclamatii, incat am mai copt o tura.
Graul copt se face super simplu, alegem graul, incingem o tigaie si punem graul in ea, avand grija sa mestecam CONTINUU. Asa graul se va coace uniform, altfel vor fi bobite care se fac scrum.
La tura a doua mi-am amintit de #gomasio si mi-am zis sa incerc o mica inventie, asa ca am bagat graul copt in #Thermomix, i-am adaugat sare si am folosit functia de macinare ca sa-l fac faina.
Sincer? Daca nu va stiti stapani pe voi, nu incercati faina de grau copt cu sare. E buna de nu-ti mai vine sa te opresti!
Pentru mine a fost revelatia ohsawei. Merge de super minune cu orice, pur si simplu presarat peste mancare, ca si condiment.
Sa nu mai zic ca e absolut magica faina folosita ca atare. Mare grija insa cu consumul ei daca apare uscaciunea in corp, datorata regimului, tipologiei si/sau vremii de afara.

In rest, am avut azi doua sincronicitati foarte interesante, am primit o cerere de interviu de la un site foarte drag mie (postez mintenash linkul, cum se publica) si, motul de pe tort, am fost contactat pentru a participa la preselectia la #ChefiLaCutite din februarie 2018.
Acum, seara, m-am intalnit “accidental” cu un bun amic, pe care nu l-am mai vazut de cativa ani buni. Am zis sa facem cativa pasi pe strazile cu pomi nisi ai Brasovului si, de la cativa pasi ne-am trezit ca am facut o ditamai plimbarea de aproximativ 1,5 ore in care am avut o discutie prelungita pe teme de spiritualitate, de mi-a mers direct la “Casa Sufletului”, vorba altui amic 

Constientizari:
– am observat ca a disparut nevoia de a suplimenta intre mese cu orice fel de snack. De faptul ca in 6 zile n-am simtit nici cea mai mica pofta de ciocolata, sa nu mai vorbim! Parca ar merge o bere de ghimbir de la #rawdia si pe bune dac-o zic de publicitate mascata.
– e minunat cat de curat, usor si ferict iti simti sufletul. Stiu ca poate suna a telenovela argentiniana. “Prietenii stiu de ce ” 
– e foarte interesant ca, de cateva zile a aparut o stare interioara foarte buna si multa veselie care nu prea pot fi umbrite de nimic. Desi tumultul codian exista, ele sunt totusi acolo, nu dispar.

Viva la vida (loca)! 

Ziua 7

Astazi a fost o zi a surprizelor nebanuite si a sincronicitatilor, care au continuat, spre marea mea surprindere si incantare.
Mi-am inceput ziua in cel mai frumos si spiritual mod cu putinta, adica la Registrul Comertului, unde ai senzatia ca d-l Statu’ Roman are mintea unui copil de 4 ani si se organizeaza ca atare. Ma opresc aici cu subiectul asta, ca nu ne ajunge toata ferma de servere de la Facebook sa il detaliem 
Ok, dup-asta am fugit in piata, sa mai cumpar una, alta, pentru #rawdia. Nu am mai fost in vreo piata de cand am inceput regimul si, trebuie sa recunosc ca, aici, m-a asteptat o supriza pe masura. Cum au intat in piata ziceai ca am intrat intr-o parfumerie agricola  Invazie de mirosuri de numa  Pur si simplu s-a ascutit simtul mirosului atat de tare incat percepeam mirosul fiecarei legume expuse, de cateva ori mai puternic decat inainte. Aproape ca te apuca frustrarea cand te gandesti cat de plastifiat esti in viata de zi cu zi, in conditia ta “normala” 
Un alt moment absolut superb a fost cand mi-a spus o abonata de-a noastra, de la rawdia, ca vrea sa tina si ea regimul impreuna cu o prietena de-a ei, anul viitor.
Apoi m-a contactat pe messenger cineva care vrea sa inceapa de luni si tot asa,
Deja mi-au venit mai multe idei legate de regimul Ohsawa si cum sa ne ajutam unii pe altii 
In imagini e masa principala a zilei, cu supa de taietei de orez, orez fier condimentat cu faina sarata de grau copt si hrisca fiarta.
Asa cum am promis, pentru ca e ENORM de multa lume interesata de regim, am sa sintetizez toata experienta avuta intr-o sectiune de site si mai am cateva idei dragute. Inca le “rumeg” 
Cei care sunteti in #Brasov, vreti sa facem o conferinta la #rawdia in ianuarie despre regimul Ohsawa? Din februarie v-am pregatit o serie de conferinte cu invitati unu’ si unu’ 
No, au mai ramas 3 zile, adica, vorba lui Base – “e un fleac, i-am ciuruit”  

S-auzim de excelent

Ziua 8

Hai ca mai e putin!
Desi, sincer, zau daca asa se pune problema intr-un regim Ohsawa. De ce zic asta? Simplu. Pentru ca regimul Ohsawa nu-l tii cu ochii pe filele din calendar, sa vezi cum se apropie sfarsitul. Nu e o dieta, nici un regim alimentar, care trebuie sa treaca intr-un fel sau altul, ca sa te intorci cat mai repede in zona de confort caldut, roz si pufos a mintii, spre desfatarea papilei sau a Regelui Stomac.
Regimul Ohsawa nu il tii cu ochii in farfurie, ci cu atentia la tine, la transformarile care apar, la claritatea si controlul superior pe care il dobandesti asupra mintii, la purificarea simturilor, la efectele acumularii energiei Yang in fiinta samd.

Ziua de astazi a fost o zi “echilibrata Yin/Yang”. Glumesc. A fost o zi a exceselor dar si a surprizelor si a incantarilor.
Mi-am inceput dimineata cu o discutie telefonica lunga in care o fiinta pe care o respect foarte mult, o buna si foarte draga amica, medic si specialist Ayurveda, cu pregatire in Macrobiotica si medicina chineza,mi-a oferit o adevarata initiere in Macrobiotica.
Acum ceva timp a petrecut o perioada la un Centru de Macrobiotica din Franta unde a invatat si a gatit conform principiilor si invataturilor transmise de Ohsawa. Ceea ce ne dorim si dumneanoastra  Mi-a explicat felul in care sunt distribuite grupele de alimentele, de la extrem Yin spre extrem Yang, precum si gradul de dinamizare a energiei corespondente in cadrul fiecarei grupe, de exemplu alimente Yang, dublu Yang, triplu Yang. Am vorbit despre cateva principii si metode de preparare a hranei pentru a creste aportul de energie Yang din alimentul preparat, retete etc.
Apoi ziua a continuat cu zilnicele incantari si provocari oferite de rawdia Brasov – restaurant raw-vegan & vegan si, spre seara am avut sansa sa predau un curs de Ayurveda superb, cu un subiect absolut senzational, care a durat, ca niciodata, aproximativ 4h45, fara nicio pauza(!!!).

A fost o zi in care s-a simtit, mult mai puternica, claritatea mintii, puterea de focalizare si patrundere mult marite de care beneficiaza in perioada asta, o stare mult amplificata de dinamism in actiune, pe fondul unui calm interior asociat cu o stare de buna dispozitie care aproape ca nu e afectata de nimic si, chiar daca este “agatata” din cand in cand, revine extraordinar de repede.

Datorita balantei care uneori inclina spre activitate in detrimentul hranei, am unele momente in zi, nu multe, in care ma simt mai devitalizat.
Ceea ce ma incanta insa foarte mult este efectul de reincarcare ce apare foarte repede. E ca si cum esti un fel de Hopa Mitica energetic. daca ajung la un nivel redus de energie vitala, “reincarcarea” apare extraordinar de repede, fara sa fac nimic pentru asta. Absolut superb 

Cum s-ar zice, numai maine nu-i poimaine 
#HaiCaSePoate

Ziua 9

Mai tare, ca nu se aude! Ce zi e asta?
Nu, nu ma refer la cea care a trecut. Da! Am ajuns la ultima zi de regim
Sincer, ziua a 9-a a fost cea mai nebuna dintre toate. Am mancat cel mai putin (2 mese frugale) si m-am agitat cel mai mult.
A fost o zi cu extrem de mullte lucruri de rezolvat, drumuri peste drumuri, mers prin frig, gatit la #rawdia (brownie, burgeri etc) si, pe seara, #milonga.
Am ajuns la ora asta in pat (5 am) si am gatit pana la 4:10 am pentru ca sunt multe comenzi de #Crawciun la rawdia Brasov – restaurant raw-vegan & vegan.
V-am spus toate cele de mai sus, nu pentru a ma lauda ci pentru ca si eu am ramas uimit ca, desi am tras extrem de mult de mine azi si de mancat am mancat super putin, TOATA ZIUA am simtit o energie fantastica, dublata de o stare de claritate si de focalizare mentala, in-cre-di-bi-le!
Pur si simplu parca sunt conectat la o sursa inepuizabila de energie, cam asa ma simt chiar (si) acum.
Totusi, putintel somn n-ar strica!
Maine seara, cine e cel mai fericit barbat din Univers?!? 

Ziua 10

Hai ca am ajuns si in finala 
Tocmai am incheiat cu succes regimul Ohsawa, cu o minunata si binemeritata … salata de fructeeee!!!
Am ales-o special pentru ca mi-am zis sa profit de ascutimea simturilor si sa-mi ofer o experienta multi gustativa asa, ca si melomanului, simfonia 
Cand “gateam” salata, ca un facut, cantam “Back to life” a celor de la Soul II Soul “. Exact, cause I’m back!
Va las, deocamdata, revin maine cu detalii, concluzii si next steps. Fug sa mai savurez putin salata, ca imediat incepe postul negru 

 

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation