Ziua 1

aseara m-am culcat devreme caci ma durea capul si azi am aflat de la facebook ca Stefania si Ionut tin regimul OHSAWA nr 7 si s-au hotarat sa faca un jurnal 
ieri a fost prima zi 
e prima data cand tin acest regim ce presupune sa mananci timp de 10 zile numai orez, grau, mei, hrisca si sare grunjoasa. da stiu terifiant, 4 alimente toate fade si lipsite de culoare  mie care-mi place varietatea si culoarea-n farfurie!!! dar asa cum le spun tuturor celor mirati de faptul ca sunt vegetariana, pana nu incerci nu ai de unde sa stii si nu-ti poti da cu parerea.

asadar pentru ca am citit de multiplele beneficii ale acestui regim m-am hotart sa-l testez pe pielea mea! pam pam
cum provocarile sunt foarte apreciate de tipologia mea ayurvedica, pe langa faptul ca tin acest regim, care este in sine o provocare, il voi tine in timp ce gateeesc mult si delicios pentru alte sufletele. 
nu ma intereseaza sa slabesc, deloc! ma intereseaza sa ajung la o stare armonioasa interior, sa-mi cresc nivelul de energie si sa scap de tiparele mentale (obisnuinte care foarte repede se lipesc de noi)
ieri m-am jucat in bucatarie cu tot felul de inventii si o sa pun la punct si un meniu cu retete, curand 
am mancat supa cu orez si taitei de orez, niste painici absolut senzationale care-s de introdus in alimentatia de zi cu zi, asa-s de bune si am testat mai multe feluri de orez pegatite in diverse moduri. aseara am lasat la deshidratat painici de hrisca, vedem azi ce-a iesit 
azi m-am trezit fara ceas super fresh pe la 8:30 si sunt fooooarte energica. sunt intr-o perioada in care am foarte multe provocari si nu pot sa iau pauza asa ca starea mea de azi e exact ceea ce am nevoie! 
ma duc sa-mi cumpar mei sa fac o mamaliga cu lapte de orez 

Ziua 2

nu ma doare capul, ieeeei 
azi n-am avut timp sa testez mamaliga de mei si am mancat orez, muuult orez cu hrisca fiarta si mei. am reluat supica de ieri caci simt nevoia de cald si lichid si am testat painicile de hrisca deshidratate, nu m-au dat pe spate raman la lipiile din grau si la painicile astea simpatice tot din grau.
ma simt bine si desi am stat cu nasul numai in bunataturi, n-am resimtit pofte 
n-am mancat de la 12:00 la 17:00 si-am simtit, nu mai fac 
maine povestim si de retete 

Ziua 3

aseara m-am culcat devreme asa ca-ti scriu azi
ieri dimineata am facut orez simplu fiert in apa multa ca sa iasa moale, asa ca orezul cu lapte; ma hotarasem sa-i pun sare, dar l-am gustat si i-am simtit gustul dulce 
orezul este dulce in sine, dar cine ii mai poate recunoaste gustul printre atatea alimente ultra procesate care ne distrag complet de la gusturile naturale? asa ca ieri m-am super bucurat ca i-am simtit gustu  si am tinut-o asa pana pe la 4, doar cu orez
am dormit un pic, desi nu sunt adepta somnului la pranz, dar asa am simtit asa am facut, doar ca atunci cand m-am trezit foamea era maaaaare  si n-aveam nimic pregatit, orez nu-mi mai trebuia, asa ca am fiert o cana de hrisca, cruda, din aceea verde-galbui cu un pic de sare. am fiert-o al dente, nu terci pentru ca asa am simtit nevoia sa o mananc, o sa mai detaliez pe blog
m-am simtit bine, am avut un prag atunci cand m-am trezit si mi-era foarte foame, in care imi doream sa mananc ceva super apetisant, dar mi-a trecut repede 
simturile sunt mai ascutite, fata mai luminoasa, digestia impecabila si desi am visat azi noapte ca muscam dintr-o inghetata trasa in ciocolata  sunt bine la capitolul pofte 
abia astept sa vad ce surprize imi aduce #ziua4

Ziua 4

Ziua 4 s-a desfasura intr-un cadru de poveste si cu un video de suflet

Ziua 5

Azi fu bine  desi am stat doar printre mancaruri apetisante, le-am savurat mirosul  si mi-am vazut de orez 
dimineata am mancat orez, la pranz mamaliga de mei, supa de orez, taitei de hrisca, lipii din faina integrala si seara lipii si orez
apa beau cam 2L, zilnic
am avut super energie si o foarte buna focalizare
regimul asta ma trimite la culcare pana-n 11:00 ceea ce e grozav
asa ca, noapte buna, povestim mai multe maine! 

Zilele 6 si 7

n-am mai avut timp sa scriu ieri, asa ca azi recuperez 
ieri am cam tras chiulul la gatitul pentru regim , caci de gatit in general gatesc mult la #rawdia si in perioada asta curge cu cozonaci si ciocolata raw si multe alte preparate super apetisante; ma hranesc cu mirosul lor deocamdata pe care-l percep in cu totul alt mod, mult mai intens si sunt din ce in ce mai constienta de savoarea hranei si de rolul ei pe care uneori in viata de zi cu zi din cauza stresului si lipsei de timp le ignoram si mancam ca niste robotei, facand inca alte 10 lucruri pe langa, fara sa fim atenti la gust, miros, textura, culoare si beneficiile extraordinare pe care hrana le aduce organismului nostru (vegetariana, desigur )
asa ca m-a rasfatat Ionut cu ceva noooou  si super gustos: grau copt cu sare, textura noua, gust nou, creieras fericit  si a mai inventat un condiment nou cu ocazia asta, graul copt cu sare facut faina, absolut senzational; Ionut il mananca cu lingurita ca pe zaharul de cocos, dar shhhh sa nu-i ziceti ca v-am spus 
am mancat orez si supa de orez si lipii, dar asezonate cu noul condiment 
m-am trezit devreme super fresh fara ceas (obiectiv urmarit de foarte mult timp) , sunt un pic mai aglomerata ca de obicei, dar am energie si chef
mai am asa scurte momente de batery low, dar imi revin super rapid
azzzzi m-am trezit la fel de devreme, desi m-am culcat mult mai tarziu si am avut o zi pliiina ochi, pana acum cand m-am apucat de scris si mi-a mers bine, cu energie multa, desi am mancat mai putintel, tocmai pentru ca nu prea am avut timp sa ma ocup si am mers pe hrisca fiarta, orez fiert, supica si astept niste painic calde in timp ce-ti scriu 
pana in acest moment sunt foarte incantata de controlul meu, de vointa si de reactia organismului meu la toate aceste transformari; ma avant sa compar 10 zile de regim Ohsawa cu 6 luni de vegetarianism, dar o sa detaliez mai clar intr-un articol mai amplu pe blog
sunt foarte pofticioasa si foarte “fomista” si iubesc dulcele si totusi m-am controlat exemplar, mai ales ca mediul in care am fost zi de zi a fost unul cu bucatareala continua
bine, fie, recunosc, mai sunt 3 zile si deja ma gandesc cu ce preparat minunat ies din acest regim 
lasand gluma la o parte, astept cu entuziasm #ziua10 in care-mi pot clarifica mai pe-ndelete imensele beneficii aduse de acest regim 

Zilele 8,9 si 10

3 zile super aglomerate am bucatarit de dimineata pana seara, am mancat putin, mai mult hrisca fiarta sau taitei de hrisca, dar m-am simtit plina de energie
agitatia asta din ultimele zile nu mi-a permis foarte tare sa ma interiorizez si sa aprofundez starile oferite de acest regim
per total ma simt foarte bine, sunt foarte atenta la hrana pe care aleg sa o introduc in organismul meu si o savurez asa, din plin si ma bucur de fiecare inghititura
sufleteste sunt linistita, nu mi-e pofta de dulce, indiciu foarte clar ca sunt bine interior
ca sa-mi fie usor, am luat fiecare zi in parte, fara sa ma gandesc ca mai am 9/8/7/…zile, m-am concentrat fix pe ziua si momentul in care eram
am resimtit o pofta simpatica, intr-o zi cand am deschis un borcan cu muraturi autentice de la La Borcan, amuzant pentru ca eu de fel nu mananc muraturi, dar cand le-am simtit mirosul imi ploua in gura, singurul moment de genul asta si crede-ma ca am stat cu nasul doar in mancare super apetisanta
mi-am reglat somnul, care era cam agitat in ultima perioada
mintea mi-e limpede si mi-e mai usor sa fac trecerea de la o stare ce se-anunta mofturoasa, la una de bucurie
prima, prima data la incheierea celor 10 zile am savurat un pumn de zmeura, ador zmeura si Ionut mi-a facut o surpriza 
gustul a fost pur si simplu intens si super savuros, o experienta minunata 
am mancat apoi o salata mare de fructe, o explozie de gusturi
am resimtit acest regim ca pe un restart ultra rapid al intregii fiinte si ma bucur ca am primit inspiratia sa-l urmez 
o sa mai scriu zilele astea, sa vad cum ma simt cu trecerea la hrana colorata, savuroasa si vesela 

 

 

 

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation