Dulciurile fara foc, zahar, faina sau lactate sunt extrem de apreciate de absolut toata lumea. Sunt gustoase, aromate, satioase, insa ar trebui sa fie consumate ca o masa individuala, eu de obicei manac o felie pe post de gustare, inainte de pranz sau cina. Recunosc, uneori reprezinta chiar cina mea. :D

Nu e o solutie sa mananci o felie de tort extrem de sanatoasa pe post de desert dupa ce ai avut deja doua feluri de mancare fie ele standard sau vegetariene pentru ca organismul tau n-o sa fie prea fericit. O sa te bodogane bine pentru ca dupa ce i-ai dat deja doua feluri de mancare (zic doua pentru ca deobicei tortul se face la petreceri, aniversari unde avem mai multe feluri de mancare) mai vii si cu un tort deasupra si il pui sa se lupte cu tot ce i-ai servit acolo si o sa munceasca la digestie pana la epuizare si tu o sa fii fara vlaga pentru ca de unde energie si pentru tine? Tocmai i-ai dat de lucru cat pentru 2 zile!!

Da, dulciurile fara foc sunt sanatoase, sunt pline de nutrienti, nu se pot compara cu nici un dulce procesat de pe rafturile supermarket-urilor, dar totusi trebuie consumate corect ca sa te rasfeti si tu, dar sa-i oferi si organismului combustibil de calitate pe care chiar sa-l detecteze si sa-l utilizeze in folosul tau!

Fa echipa cu organismul tau, asculta-l cu atentie si el o sa-ti ofere toate informatiile de care ai nevoie! :)

Gata! Si acum reteta:

Tort cu capsuni si cocos, fara foc
 
Autor:
Ingrediente
Instructiuni
  1. Am facut intai blatul din curmale si fulgi de cocos. Se mixeaza in robotul cu lama S sau intr-un blender puternic pana ce se transforma intr-o pasta usor de modelat. Se intinde intr-o tava cu inel detasabil ((diametru 20 cm) tapetata cu fulgi de cocos pana ce acoperi toata suprafata si se lasa la frigider pana cand este gata crema.
  2. Se mixeaza nucile de caju cu apa de cocos pana ce se transforma intr-o crema fina si pufoasa si se imparte cantitatea in doua. O parte se mixeaza cu capsuni, nectar de cocos si ulei de cocos, iar cea de-a doua parte cu capsuni, nectar de cocos, vanilie si ulei de cocos.
  3. Am turnat primul strat peste blat si l-am lasat la congelator pana ce a fost gata cel de-al doilea strat. Am turnat si cel de-al doilea strat si am decorat cu capsuni si fulgi de cocos.
  4. L-am lasat apoi inca 2 ore in congelator. Ies 12 felii frumoase si sanatoase. :)

tort-cocos-si-capsuni

tort-capsuni

tort-raw-vega-capsuni

O primavara vesela si colorata!

2 Thoughts on “Tort cu capsuni si cocos, fara foc

  1. Stefania on 05/05/2016 at 09:45 said:

    Multumesc de apreciere! E intradevar un rasfat. :)

  2. Ce bine arata! Cu siguranta si foarte delicios!

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation